Ik kreeg mijn diploma ‘Patient Expert reuma’

De voorbije maanden heb ik de opleiding ‘Patient Expert reuma’ gevolgd, georganiseerd door ReumaNet vzw en Patient Expert Center. Deze week kregen we ons diploma (digitaal toch, op het papieren exemplaar is het nog even wachten) 😊

Ik wou deze opleiding al eerder volgen, maar de verre verplaatsing maakten dat te moeilijk voor mij. Dit jaar ging de opleiding volledig digitaal door, ideaal voor mij 👍 Er waren diverse sessies over uiteenlopende onderwerpen als de sociale kaart van België, de ontwikkeling van geneesmiddelen, de GDPR (privacywetgeving), de psychologische impact van chronisch ziek zijn en hoe daarmee om te gaan, medische aspecten van reumatische aandoeningen, behandelingen, etc.

Al te vaak worden nog beslissingen genomen over patiënten zonder inspraak van die patiënten, in het beleid, en ook in de medische wereld. Daar kunnen gemotiveerde en geïnformeerde Patient Experts een verschil maken, en de stem van andere patiënten zijn. Als Patient Expert kan ik ook ingeschakeld worden om bv. infosessies te geven over Spondylitis Ankylosans aan studenten, zorgpersoneel, … (mijn ervaringen delen), of om lotgenoten op weg te helpen.


Ik volg momenteel ook de opleiding om PE Crohn te worden via Crohn en colitis ulcerosa vzw.

➡➡ Wil je meer informatie over de Patient Expert Opleiding, contacteer Veerle van Reumanet: veerle@reumanet.be of het Patient Expert Center.

Zie: Patientexperten ontvangen diploma, Reumanet vzw, 2 december 2021

Dit was de oproep eind 2020 om in te schrijven.

Expert zijn blijft een continu leerproces 😉
afbeelding LINK


Plaats een reactie